×

ANP - Het meest actuele nieuws realtime beschikbaar

ANP

ANP

4NG heeft een krachtig platform gebouwd voor ANP haar zakelijke en mediaklanten.

Opdracht: een krachtig platform ontwikkelen, waarmee het ANP haar zakelijke en mediaklanten real-time en via verschillende mobiele devices van het meest actuele nieuws kan voorzien.

Oplossing: in samenwerking met het ANP hebben wij een krachtig platform gebouwd, waarmee het ANP haar zakelijke en mediaklanten real-time en via verschillende mobiele devices van het meest actuele nieuws kan voorzien.

ANP case-desktop

Case:

Een nieuwsportal dat real-time wereldnieuws verspreid

Iedereen kent het ANP. Het Algemeen Nederlands Persbureau bestaat sinds 1934 en levert jaarlijks honderdduizenden nieuwsberichten, foto’s, radiobulletins en video’s. De werkwijze van het ANP is door de wijdverbreide acceptatie van (mobiel) internet, social media, smartphones en tablets sterk veranderd.


Vroeger ratelde een telex op de aangesloten redacties. Nu, door de opkomst van het internet, verspreidt nieuws zich sneller dan ooit. Elke seconde telt bij het verspreiden van nieuws. In samenwerking met het ANP heeft 4NG een krachtig platform gebouwd, waarmee het ANP haar zakelijke en mediaklanten real-time en via verschillende mobiele devices van het meest actuele nieuws kan voorzien.

“Het is gelukt dankzij de zeer intensieve samenwerking met het ANP. Met deze app heeft het ANP, de hartslag van het Nederlandse nieuws, een standaard gezet voor het online verspreiden van nieuws.”

Christiaan Berger - Project Manager bij 4net

Implementatie en koppeling

Via de nieuwsportal kunnen gebruikers het nieuws van seconde tot seconde volgen. Gepersonaliseerde nieuwsoverzichten geven de gebruikers juist die berichten, notificaties, foto’s en video’s, die men voor zijn of haar publicatie nodig heeft. Via de portal is het volledige nieuwsarchief vanaf 1988 ontsloten. De portal is zowel beschikbaar via het web als via de native iOS en Android app. Het nieuwsportaal is gezamenlijk tot stand gekomen, 4NG heeft het design en development van de website en apps ontwikkeld. Het ANP heeft de backend en de API verzorgd


Het uitgangspunt voor de designers tijdens dit project was een begrijpelijke en logische gebruikerservaring op elk device. Bij 4NG ligt de focus altijd op gebruiksvriendelijkheid, zowel voor de eindgebruiker als de opdrachtgever. Ook in andere projecten, zoals voor Buma-Stemra of voor Elsevier Weekblad hebben we gebruiksvriendelijke, slimme apps ontwikkeld.


Tijdens de ‘concept & design fase’ zijn in een vroeg stadium prototypes ingezet om zowel de consistentie van het design als het gebruikersgemak te toetsen aan het gebruik. Deze tussentijdse ‘reality-checks’ hebben inmiddels hun waarde bewezen. Ondanks de complexe functionaliteiten is de app een gebruiksvriendelijk applicatie geworden, die dagelijks duizenden professionals voorziet van ‘up-to-date’ nieuws.

ANP case 5 schermen
ANP logo wit

Dit ambitieuze project is geslaagd dankzij een intensieve samenwerking tussen het ANP en 4NG. Met deze app heeft het ANP, de hartslag van het Nederlandse nieuws, een standaard gezet voor het online verspreiden van nieuws.

Resultaten

Het was een ambitieus doel: een app bouwen met real-time nieuws, tot wel 500 berichten per dag, toegang tot 20.000 andere items, mét algemene en gepersonaliseerde datastromen, te gebruiken op web en mobile devices. Het is gelukt dankzij de zeer intensieve samenwerking met het ANP. Met deze app heeft het ANP, de hartslag van het Nederlandse nieuws, een standaard gezet voor het online verspreiden van nieuws.

ANP-case IPad

Meer weten over dit onderwerp?

Meer cases bekijken?

JMG
JMG
Pets place
Pets place
Van Benthem & Keulen
Van Benthem & Keulen
ASN Bank
ASN Bank
Hotelchamp
Hotelchamp
Cooler Master
Cooler Master
Brunel
Brunel
Florius chatbot
Florius chatbot
Florius website
Florius website
Berenschot
Berenschot
ANP
ANP
Total Corbion
Total Corbion
Speakap
Speakap
Videoland
Videoland
Buma Stemra
Buma Stemra
Ajax
Ajax
WWF
WWF
Elsevier
Elsevier