×

ASN Bank - Een inspirerend platform

ASN Bank

ASN Bank

Een inspirerend platform dat een duurzaam leven stimuleert

Opdracht: creëer een snel en gebruiksvriendelijk contentplatform voor onze 150.000 unieke bezoekers per maand.

Oplossing: we herbouwden het contentplatform in Drupal 9 en voerden tal van optimalisaties door.

ASN_ Desktop_case

Case:

Een platform dat duurzame vooruitgang stimuleert

Naast de reguliere bancaire taken heeft de ASN Bank ook het platform 'Voor de Wereld van Morgen'. Dit platform heeft geen winstoogmerk maar biedt duurzame startups een podium om zich te presenteren. Verder worden er artikelen gepubliceerd over trends en ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid.


De afgelopen jaren is het populaire duurzaamheidsplatform van de ASN Bank steeds omvangrijker geworden. Ze constateerden dat het huidige platform niet meer voldeed en dat een transformatie noodzakelijk was. Belangrijke punten van aandacht voor een nieuw platform waren:

  • Een goede contentmigratie voor de duizenden artikelen met het behoud en het liefst verbetering van de vindbaarheid
  • Kunnen voldoen aan de hoge security eisen waaraan banken zich dienen te houden.

Het proces

Het 'Voor de Wereld van Morgen' platform doorging de afgelopen jaren een enorme groei. Het platform wordt inmiddels gevuld met duizenden artikelen waaronder veel 'evergreen content'. Dit is het soort content dat ook op de lange termijn relevant blijft en mede hierdoor vindt Google het erg relevant en scoort het goed in de ranking. Met ons SEO expertise en het gebruik van de nieuwste Drupal versie hebben we ervoor gezorgd deze content nog beter vindbaar is.


Vanuit de ASN kwam ook de vraag om het gebruiksgemak van zowel de beheerders als de bezoekers te verhogen. Om aan deze wens te kunnen voldoen hebben we de indeling van het CMS dusdanig gewijzigd dat contentmedewerkers significant minder tijd kwijt zijn aan het platformbeheer en dat ze meer beheermogelijkheden hebben.


Door onze ervaring binnen de financiële en juridische dienstverlening zijn we erg thuis in de hoogste security eisen waaraan de ASN Bank moet voldoen. Samen met de IT-afdeling van de ASN Bank zijn we een intensief traject ingegaan waarin tijdens de realisatie van alle onderdelen en het inrichten van de hostingomgeving, wij te allen tijde hebben nagedacht over de meest veilige manier. Voordat het platform live ging is door het hackersteam van de ASN Bank een uitgebreide code analyse aangemaakt. Hierin werden alle codes beoordeeld op mogelijke veiligheidsrisico's.

ASN_telefoon_case
5 schermen_ASN Bank_case
ASN bank logo wit

"Ons nieuwe platform is zo gebruiksvriendelijk ingericht, dat redacteuren en leden van de community direct intuïtief begrijpen hoe het werkt. Bovendien kunnen we nu ontzettend veel zelf aanpassen.”

Maartje Maas - Community manager bij ASN Bank

Resultaten

Zowel de ASN Bank als de leden van de community van 'Voor de Wereld van Morgen' zijn uitermate tevreden met het vernieuwde platform. De gebruiksvriendelijkheid is door het gebruik van Drupal 9 enorm verbeterd wat de redacteuren een flinke tijdbesparing oplevert.


Na de lancering van het nieuwe platform zagen we een stijging van 26% van het organische zoekverkeer naar de website. Daarnaast nam het bounce percentage met 47% af. Door de toename van het verkeer is de ASN Bank in staat om nog meer mensen te bereiken en te inspireren om duurzamer te leven.

IPad_ASN Bank_case

Meer weten over dit onderwerp?