×

Berenschot - Een digitaal platform om the excelleren.

Berenschot

Berenschot

Een naadloze ervaring voor content editors en adviseurs

Opdracht: een digitale transformatie en het ontwikkelen van een nieuwe brand identity

Oplossing: we ontwikkelden een perfect geïntegreerd platform met een nieuwe website, corporate identity en het 'My Berenschot' klantenportaal.

Berenschot desktop case

Case:

Een corporate platform voor content, commerce en digitale diensten

Berenschot is een zelfstandig, onafhankelijk, en Nederlands organisatieadviesbureau met ongeveer 350 medewerkers. Naast het lanceren van een nieuwe huisstijl, was ook het versnellen van hun digitale transformatie van belang.


Beide doelen zijn gerealiseerd binnen een nieuw digitaal platform welke Berenschot goed presenteert, de mogelijkheid tot e-commerce geeft en faciliteert in het snel opzetten van digitale diensten voor haar klanten. Met behulp van het nieuwe digitale platform werd het mogelijk zeer snel nieuwe content te creëren en deze te koppelen aan thema’s en producten.


Via MijnBerenschot krijgen klanten de mogelijkheid om sneller toegang te krijgen tot nieuwe rapportages en inzichten en realiseerden we een oplossing waarbij de time-to-market voor nieuwe klantwebsites werd versneld van 6 weken naar 1 dag.

Een naadloze koppeling tussen de fysieke fanstore & de webshop

Gedurende de implementatie werd er agile gewerkt samen met het Berenschot team. Op deze manier was er voor beide teams voldoende ruimte om hun kennis en kunde in te brengen. Dit zorgde voor een optimaal resultaat. Er werden zowel Marketing als IT Product Owners aangehaakt zodat we aan de behoefte van beide business units konden voldoen.


In het vorige digitale platform werd er gebruik gemaakt van afzonderlijke oplossingen afkomstig van verschillende bureaus. Dit zorgde voor een trage time-to-market. Door het inzetten van Umbraco is er een digitaal platform gerealiseerd waarin we solutions alsnog functioneel kunnen scheiden, maar je toegang hebt tot een gedeelde componentenbibliotheek en een single sign-on service om de klantreis voor zowel klanten als medewerkers te verbeteren.


Om aan de technische wensen van de klant te voldoen hebben we een omgeving gecreëerd waarin content medewerkers volledig aanpasbare content kunnen creëren welke geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines (SEO) en conform het mobile friendly ontwerp. Daarnaast hebben we met Umbraco ook een klantportaal opgezet. Hier kunnen bezoekers het afrekenproces doorlopen, inloggen en eenvoudig hun bestellingen beheren. Daarnaast heeft de bezoeker toegang tot een vereenvoudigd product informatie beheersysteem (PIM). De klant kan hier eenvoudig alle beschikbare producten, product-typen en varianten beheren in de backoffice.

Berenschot webshop mobiel


Om een hoge mate van customizability te bereiken, hebben we naast de Umbraco Grid ook maatwerkcomponenten gebruikt. Omdat de website meer dan 1000 pagina's moest bevatten, hebben we veel gebruik gemaakt van Umbraco's content composities om elke pagina te voorzien van dezelfde eigenschappen met betrekking tot SEO, interlinking- en display content.


Het aan elkaar koppelen van content met behulp van content pickers maakte het op zijn beurt mogelijk om een platform te creëren dat volledig doorzoekbaar en filterbaar is op meerdere niveaus. Verder bevat het platform ook ruim 250 adviseursprofielen, die voor de betreffende adviseur toegankelijk moesten zijn. Aangezien de meeste van deze adviseurs geen toegang mochten hebben tot enig ander deel van de backoffice dan hun profiel, hebben we de rollen en rechten van Umbraco gebruikt om de toegang van de adviseurs te beperken.

Berenschot 5 schermen
Berenschot logo wit

we migreerden meer dan 100 cases en Berenschot heeft meer dan 150 nieuwe subpagina's gemaakt voor hun diensten. Om de overgang van de oude website soepel te laten verlopen, werden meer dan 1.400 URL's omgeleid.

Resultaten

Uiteindelijk hebben we een nieuw digitaal platform gecreëerd dat de klanten van Berenschot bedient, maar ook hun medewerkers in staat stelt om hun onderhoudsinspanningen te verminderen en uit te breiden. Dit heeft geresulteerd in lagere kosten en een dramatische drop in time-to-market. Berenschot is nu klaar om hun digitale transformatie nog sneller en tot verder in de toekomst te te realiseren.

Berenschot place IPad

Meer weten over dit onderwerp?