×

Cooler Master - Een global platform en community.

Cooler Master

Cooler Master

4NG ontwikkelde de vernieuwde internationale corporate website van Cooler Master.

Opdracht: Cooler Master vroeg 4NG om een global platform te bedenken en ontwikkelen waarin de community en producten samenkomen.

Oplossing:  het multi-language en regional platform is gerealiseerd met het CMS Umbraco. De community van Cooler Master heeft al met lof gereageerd op het nieuwe platform.

CM case

Case:

Multi-language platform voor de modding community

In de ‘modding community’ worden de meest spectaculaire custom pc’s gebouwd met Cooler Master producten. Omdat deze community van makers een podium verdient, vroeg Cooler Master 4NG een global platform te bedenken en ontwikkelen waarin de community en producten samenkomen.

Cooler Master maakt computeronderdelen met de laatste technologische ontwikkelingen. Met deze onderdelen bouwen PC-liefhebbers zelf computers, geheel aan eigen wensen. Het nieuwe platform voor de community van Cooler Master creëert een nieuwe manier van instant sharing. Gebruikers wereldwijd delen tips, feedback en foto’s.

“We hebben al heel veel geleerd over klantgedrag. Eentje daarvan is dat het aanbieden van een kortingsvoucher tot minder omzet leidt. Mensen in dat specifieke audience waren helemaal niet op zoek naar korting, maar naar het juiste product.”

Peter van der Heijden – Dynamic Yields Specialist 4net

Implementatie en koppeling

Om een website meertalig te maken, is het belangrijk om bewust te zijn van alle teksten die gebruikt worden in de website. Niet alleen de teksten die beheersbaar zijn via het CMS Umbraco, maar ook de teksten op button, labels bij formulieren, teksten in de footer, etc. Daarnaast zijn afbeeldingen meertalig ingesteld. Dit maakt het platform toegankelijk voor alle gebruikers in de Cooler Master community.

Makers van over de hele wereld kunnen projecten toevoegen aan het platform en elkaar feedback geven. Bijzondere prestaties worden uitgelicht en uitgelegd om anderen te inspireren en de community verder te helpen. Zo brengt het meertalige platform gebruikers bij elkaar geeft het de gelegenheid tot instant sharing van content.

De goede mix van user generated content en productinformatie laat zien wat er allemaal mogelijk is met Cooler Master-producten. De grote productvisuals, video’s en microanimaties creëren een soepele en rijkere gebruikerservaring. De multi-language & regional platform website is volledig responsive en ontwikkeld op basis van het Umbraco CMS. 4NG en Cooler Master hebben een duurzame samenwerking opgebouwd en blijven werken aan de doorontwikkeling van het gebruikersplatform.

CM case 5 schermen
CM case logo wit

Het multi-language platform is gerealiseerd met het CMS Umbraco. De community van Cooler Master heeft al met lof gereageerd op het nieuwe platform.

Resultaten

De modding community heeft al met lof geageerd op de online omgeving en maakt er ook veelvuldig gebruik van. Maandelijks bezoeken 500.000 mensen van over de hele wereld de Cooler Master website. Dankzij de multi-language en regional content functionaliteiten, kunnen medewerkers van Cooler Master zelf aanpassingen maken in het CMS. Hierdoor stijgt de lokale relevantie van het platform. 4NG werkt momenteel met Cooler Master aan verbeteringen en nieuwe functionaliteiten voor het platform.

Cm case IPad

Meer weten over dit onderwerp?

Meer cases bekijken?

InShared
InShared
five°degrees
five°degrees
DPG Media
DPG Media
JMG
JMG
Effectory
Effectory
Lobster Ink
Lobster Ink
Terberg
Terberg
Mag45
Mag45
Pets place
Pets place
Van Benthem & Keulen
Van Benthem & Keulen
ASN Bank
ASN Bank
Hotelchamp
Hotelchamp
Cooler Master
Cooler Master
Brunel
Brunel
Florius chatbot
Florius chatbot
Florius website
Florius website
Berenschot
Berenschot
ANP
ANP
Total Corbion
Total Corbion
Groenhart
Groenhart
Talpa
Talpa
World Press Photo
World Press Photo
Rijksoverheid
Rijksoverheid
Petplan
Petplan
Florius
Florius
AT5
AT5
VanMoof
VanMoof
Catalyze
Catalyze
Startpagina
Startpagina
Vakantie Veilingen
Vakantie Veilingen
Speakap
Speakap
Urban Goddess
Urban Goddess
Videoland
Videoland
Keune
Keune
KPN
KPN
Buma Stemra
Buma Stemra
Ajax
Ajax
WWF
WWF
Elsevier
Elsevier