×

Florius - Een user-centric corporate website

Florius

Florius

4NG realiseerde de nieuwe user-centric corporate website voor Florius.

Opdracht: Een hypotheek is een lastig product, maar dat is geen reden om het extra ingewikkeld te maken. De opdracht was een nieuwe user-centric website waar hypotheken begrijpelijk naar voren komen.

Oplossing: In een nauwe samenwerking met Florius is een compleet nieuwe omgeving neergezet. Een modulaire site – gebouwd in Sitecore – waar de consument centraal staat en waar Florius weer jaren mee vooruit kan.

Florius corporate website case

Case:

Ontwikkeling van een corporate website met focus op de eindgebruiker.

Florius heeft meer dan 70 jaar ervaring als hypotheekspecialist. Tegenwoordig opereren ze onder de vleugels van ABN AMRO. Via een landelijk netwerk van hypotheekadviseurs voorziet Florius ruim 400.000 klanten van een hypotheek.


Florius wilde graag een nieuwe huisstijl introduceren en schreef daarom een pitch uit. 4NG won de pitch glansrijk. Uitgangspunten voor de nieuwe corporate website waren: de website moet ‘responsive’ zijn voor web en mobile, een betere gebruikservaring garanderen en de serviceverlening van Florius beter onder de aandacht van bestaande en nieuwe klanten brengen. Een aardig lijstje dus.

“Aan de hand van inzichten uit de workshops hebben we de noodzakelijke functionaliteiten voor nieuwe en bestaande klanten van Florius uitgewerkt. Het resultaat is een professionele en gebruiksvriendelijk corporate website.”

Julien Mohr - Strategic Design Director

Implementatie en koppeling

In dit [corporate website development project werd vanuit designworkshops een gebruiksvriendelijk ontwerp ontwikkeld. Aan de hand van de inzichten uit de workshops hebben we de noodzakelijke functionaliteiten voor nieuwe en bestaande klanten uitgewerkt. Zo is er nu een functionaliteit om te berekenen welk bedrag je maximaal als hypotheek kunt lenen, zie je als bezoeker vrij snel wat de actuele rentestanden zijn en krijg je een overzicht van de verschillende hypotheekvormen die Florius aanbiedt.


Tijdens de verbouwing bleef ‘de winkel’ gewoon open, met andere woorden: al deze aanpassingen werden stap voor stap aan de website toegevoegd. Deze methode was anders dan voor Total-Corbion, waar we in zes weken van 0 tot launch gingen. Ook voor Ajax pasten we deze werkwijze toe.


Door de opbouw van de website in modulaire blokken kunnen de medewerkers van Florius nu zelf via het content management systeem genaamd Sitecore verschillende paginavariaties op de website tonen. Zo worden ze dus niet meer beperkt door een statisch ontwerp. Deze opzet stelt Florius beter in staat de website te personaliseren.


Naast frontend development en het ontwikkelen van een modulaire structuur heeft 4NG meegewerkt aan content creatie. Zo is het ontwerp van de campagne banners door ons uitgevoerd. Een ander mooi voorbeeld hiervan is de productie van een Cinemagraph (een foto met langzaam bewegende elementen) als hero image op de homepage. Deze unieke banner trekt meteen de aandacht van de klant en geeft de website een hoogwaardige uitstraling.

Florius website case 5 schermen
Logo Florius wit

De samenwerking tussen Florius en 4NG heeft geleid tot een succesvol eindresultaat.

Resultaten

De uitstraling en gebruiksvriendelijkheid van de online aanwezigheid van Florius is sterk verbeterd. Dankzij de overzichtelijke presentatie van informatie en een aansprekend en herkenbaar visueel ontwerp wordt de website ook daadwerkelijk beter gebruikt.


De samenwerking tussen Florius en 4NG heeft geleid tot een succesvol eindresultaat. Dankzij workshops en gebruikerstest zijn belangrijke deelfunctionaliteiten gevalideerd en later geoptimaliseerd. Naast development heeft ook de content productie van o.a. een Cinemagraph de kwaliteit van het project verhoogd.

Florius corporate website IPad

Meer weten over dit onderwerp?

Meer cases bekijken?

InShared
InShared
five°degrees
five°degrees
DPG Media
DPG Media
JMG
JMG
Effectory
Effectory
Lobster Ink
Lobster Ink
Terberg
Terberg
Mag45
Mag45
Pets place
Pets place
Van Benthem & Keulen
Van Benthem & Keulen
ASN Bank
ASN Bank
Hotelchamp
Hotelchamp
Cooler Master
Cooler Master
Brunel
Brunel
Florius chatbot
Florius chatbot
Florius website
Florius website
Berenschot
Berenschot
ANP
ANP
Total Corbion
Total Corbion
Groenhart
Groenhart
Talpa
Talpa
World Press Photo
World Press Photo
Rijksoverheid
Rijksoverheid
Petplan
Petplan
Florius
Florius
AT5
AT5
VanMoof
VanMoof
Catalyze
Catalyze
Startpagina
Startpagina
Vakantie Veilingen
Vakantie Veilingen
Speakap
Speakap
Urban Goddess
Urban Goddess
Videoland
Videoland
Keune
Keune
KPN
KPN
Buma Stemra
Buma Stemra
Ajax
Ajax
WWF
WWF
Elsevier
Elsevier