×

15% Groei in omzet voor Pets Place

Pets Place

Pets Place

Dankzij Dynamic Yield is de omzet van de webshop ruim 15% gegroeid.

Opdracht: klanten een persoonlijke winkelervaring bieden is een grote uitdaging. Pets Place wilde een relevantere en persoonlijkere winkelervaring voor gebruikers.

Oplossing: sinds de implementatie van Dynamic Yield is de omzet van de webshop van Pets Place met ruim 15% gegroeid. Ook is de conversie op de webshop met ruim 20% gestegen.

Pets Place case

Case:

Een persoonlijkere winkelervaring

Klanten een persoonlijke winkelervaring bieden. Voor veel e-commerce bedrijven is dit een grote uitdaging. Lange tijd was dit ook zo voor Pets Place. Naast 200 dierenwinkels verspreid over heel Nederland heeft Pets Place namelijk ook een webshop. Ambitie daar was het aanbieden van een relevante en persoonlijke winkelervaring. Dankzij de implementatie van Dynamic Yield is dit doel bereikt. Peter van der Heijden was als Dynamic Yield Specialist betrokken vanuit 4net.

Dynamic Yield is bezig met een revolutie binnen de e-commerce. Dankzij geavanceerde AI is het de meest complete personalisatie & engagement tool van dit moment. En dat zagen niet alleen Pets Place en Peter. Dynamic Yield is uitgeroepen tot ‘Leader’ in Gartners 2018 Magic Quadrant voor Personalization Engines.

“We hebben al heel veel geleerd over klantgedrag. Eentje daarvan is dat het aanbieden van een kortingsvoucher tot minder omzet leidt. Mensen in dat specifieke audience waren helemaal niet op zoek naar korting, maar naar het juiste product.”

Peter van der Heijden – Dynamic Yields Specialist 4net

Implementatie en koppeling

Nadat de keuze voor Dynamic Yield definitief was gemaakt, kon de tooling geïmplementeerd worden. Dit deed 4net samen met de IT-afdeling van Pets Place. Bij deze implementatie werd Dynamic Yield gekoppeld aan de Magento Shop omgeving van Pets Place. Ook werden er koppelingen gemaakt met onder andere CRM, PIM (Product Informatie Management) en ESP (Email Service Provider) systemen. Zo kunnen bestaande (klant)gegevens gebruikt worden om relevante of aangeraden producten te laten zien.

Pets Place case 5 schermen
Logo Pets Place

Het resultaat liegt er niet om. Marketeers kunnen simpel en on-the-fly nieuwe user stories implementeren. Sinds de implementatie van Dynamic Yield is de omzet van de webshop van Pets Place met ruim 15% gegroeid.

Resultaten

Het resultaat liegt er niet om. Marketeers kunnen simpel en on-the-fly nieuwe user stories implementeren. Sinds de implementatie van Dynamic Yield is de omzet van de webshop van Pets Place met ruim 15% gegroeid. Ook is de conversie op de webshop met ruim 20% gestegen. Zo leverde de nieuwe recommendation bar al 10% extra omzet. De grootste winst zit in de bestelgrootte. Klanten kopen gemiddeld meer producten en geven dus ook meer uit. Product Recommendation is key. Heb je een krabpaal nodig? Dan heb je vast ook een kattenbak, grind en kattenspeeltjes nodig. Extra service voor de klant, extra omzet voor Pets Place.

Pets place IPad

Meer weten over dit onderwerp?

Meer cases bekijken?

InShared
InShared
five°degrees
five°degrees
DPG Media
DPG Media
JMG
JMG
Effectory
Effectory
Lobster Ink
Lobster Ink
Terberg
Terberg
Mag45
Mag45
Pets place
Pets place
Van Benthem & Keulen
Van Benthem & Keulen
ASN Bank
ASN Bank
Hotelchamp
Hotelchamp
Cooler Master
Cooler Master
Brunel
Brunel
Florius chatbot
Florius chatbot
Florius website
Florius website
Berenschot
Berenschot
ANP
ANP
Total Corbion
Total Corbion
Groenhart
Groenhart
Talpa
Talpa
World Press Photo
World Press Photo
Rijksoverheid
Rijksoverheid
Petplan
Petplan
Florius
Florius
AT5
AT5
VanMoof
VanMoof
Catalyze
Catalyze
Startpagina
Startpagina
Vakantie Veilingen
Vakantie Veilingen
Speakap
Speakap
Urban Goddess
Urban Goddess
Videoland
Videoland
Keune
Keune
KPN
KPN
Buma Stemra
Buma Stemra
Ajax
Ajax
WWF
WWF
Elsevier
Elsevier