×

De ontwikkeling van een inlog en abonnement module voor Videoland.

Videoland

Videoland

Tot op de dag van vandaag is Videoland een succesvol platform waarbij Zuora nog steeds als basis dient.

Opdracht: implementeer Zuora binnen 6 maanden inclusief integratielaag om koppelingen met de backoffice af te handelen en realiseer een directe connectie met Buckaroo.

Oplossing: we ontwikkelden de integratielaag ZeS (Zuora ecom Service) om alle Business Logica te kunnen koppelen en een Payment Gateway om het betalingsverkeer af te kunnen handelen.

Videoland desktop case

Case:

Een tussenlaag om integraties met de backoffice af te kunnen handelen

Als antwoord op het snelgroeiende streaminglandschap wilde Videoland een over-the-top service lanceren. Toen wij benaderd werden waren ze al heel ver met het ontwikkelen van Videoland en RTL XL. Het video-on-demand gedeelte moest alleen nog door een subscription billing systeem worden ondersteund zodat alles volledig geautomatiseerd afgehandeld kon worden. Door voor Zuora te kiezen haalden ze een volledig schaalbare software in huis dat de complexiteit van het platform met gemak kan dragen.


Om ervoor te zorgen dat Zuora gekoppeld kon worden aan alle systemen waar ze al mee werkten was een integratielaag (Middle Layer) vereist. Hiervoor bouwden we ZeS en een Payment gateWay. Beide draaien op .net ontwikkelde software dat wordt op Azure. ZeS kan CRM systemen zoals Salesforce, Dynamics en Genesys aan Zuora koppelen. De Payment GateWay maakt op haar beurt koppelingen tussen payment serviceproviders zoals Buckaroo, HeidelPay en Adyen mogelijk. Daarnaast is er ook een directe koppeling met banken beschikbaar.

Een naadloze koppeling tussen de fysieke fanstore & de webshop

Voor dit project was er snelheid geboden en daarom zijn we agile te werk gegaan. Niet uitgebreid scopen maar direct de blueprints indelen en ontwikkelen. Hierdoor waren we in staat om snel en effectief Zuora te implementeren.


De configuratie van Zuora realiseerden we binnen een maand. De ontwikkeling van ZeS die ervoor zorgt dat Zuora kan communiceren met de al in gebruik genomen systemen zoals bijvoorbeeld Buckaroo had iets meer voeten in de aarde, maar uiteindelijk hebben we ook deze functionaliteit succesvol op kunnen leveren.   

Videoland_case_mobiel
5 schermen_videoland
Videoland_logo_wit

"Tot op de dag van vandaag heeft RTL met Videoland een een succesvol platform in handen waarbij de Zuora nog steeds als basis dient.”

Resultaten

RTL is met Videoland in staat om het gewenste antwoord op concurrenten zoals Netflix en HBO te bieden. Tot op de dag van vandaag draaien ze een succesvol platform waarbij Zuora nog steeds als basis wordt gebruikt. We leveren nog altijd 24/7 support. Als er grote lanceringen op het programma staan waardoor er een piek in het aantal abonnees wordt verwacht staan wij in de startblokken om het actief te monitoren en support te verlenen.  

Videoland_case_Ipad

Meer weten over dit onderwerp?