Een nieuwe digitale strategie, waar begin ik?

In deze blog lees je hoe je jouw bedrijf naar het volgende (digitale) niveau kan tillen door middel van nieuwe digitale strategieën, en op welke manier je deze strategieën kan gebruiken om te zorgen voor een vlekkeloze transitie.
Digital Marketing | 4NG

Het begint met een plan

Een steeds groter deel van de klantreis speelt zich online af, zorg er dus voor dat jij als bedrijf digitaal aanwezig bent waar de klant zich bevindt en op een manier waar de klant blij van wordt. Sterker nog, in 2025 bereiken organisaties die een complete commerce experience aanbieden meer dan 20% stijging in totale omzet, omdat klanten hierdoor vaker een moeiteloze klantreis ervaren (Gartner, 2022).

De weg naar de beste digitale strategie is voor elk bedrijf een uitdaging. Begin met het kijken naar de huidige online situatie van je bedrijf, stel samen je doelen vast en bepaal waar je over een aantal jaar wilt staan met je bedrijf.

Digital Commerce | 4NG

We helpen je graag een handje

Wij zetten 6 tips op rij om aan de slag te gaan met jouw digitale strategie.

  1. Waar begin ik

Om continu te blijven ontwikkelen is een goede digitale strategie van groot belang. Aan de hand van strategische sessies, bepaal je

  • Het doel: Wat wil ik bereiken
  • De doelgroep: Voor wie doe ik dit

Begin klein en werk van daaruit verder naar je doel. In het proces van het werken aan een nieuwe strategie kom je erachter welke richting je bedrijf digitaal voor ogen heeft. De eindbestemming begint helder te worden, alleen de weg ernaartoe is nog onduidelijk.

  1. Roadmap

Alle ideeën die we samenbrengen tijdens de strategische sessies zullen we vervolgens samenvoegen tot een passende propositie en roadmap. Zo geven we vorm aan de strategie en zorgen we ervoor dat we de juiste richting opgaan en dat we kiezen voor de juiste tooling en software. Je doorloopt de verschillende stappen die nodig zijn om een goede online aanwezigheid voor je bedrijf neer te zetten.

  1. Stap voor stap aan de slag de juiste mensen beginnen.

Naast dat je klein wilt beginnen, is het belangrijk dat je een sterk team opbouwt. Met de juiste mensen op de juiste plek, ga je aan de slag met je digitale strategie. Kijk naar de behoefte van de klant en stel op basis van die behoefte een team samen dat perfect is afgestemd op de klant. Van design tot development en beheer van platformen gekoppeld met andere onderdelen van de digitale backoffice.

  1. Tussentijds resultaten meten

Zorg ervoor dat je tussentijds evalueert op de stappen die je hebt gezet. En zorg dat je eventueel je team hierin op- of afschaalt. Zo zorg je voor een schaalbare uitwerking van de strategische ideeën.

  1. “Design is how it works”

Zoals Steve Jobs ooit zei: “Design is not just wat it looks like and feels like. Design is how it works”. Oftewel, design gaat niet alleen om hoe het eruit ziet, maar ook dat het voor de klant intuïtief genoeg is om direct te snappen waar het om gaat zonder te veel uitleg. A/B testen en Conversie Optimalisatie (CRO) zorgen ervoor dat je User Experience (UX) design on point is en je klanten sneller vinden waar ze naar op zoek zijn en hierdoor sneller tot een aankoop over gaan. CRO en UX design zijn belangrijk voor het optimaliseren en personaliseren van je platform, want hiermee meet je de conversie en kijk je of het gebruikte design logisch werkt voor je klant.

  1. Optimaliseer en personaliseer voor je doelgroep

Wanneer je product eenmaal staat en je team eenmaal up-and-running is, kun je aan de slag met groei en optimalisatie van je digitale organisatie. Het is belangrijk om te weten wat je doelgroep vindt van je online platform en of ze kunnen vinden wat ze zoeken. Zorg daarom dat je momenten inplant om je doelen te evalueren en de resultaten te bekijken. Je wilt weten of je digitaal converteert en of deze conversie van schatbare waarde is.

Aan de slag met je digitale strategie?

Bij 4NG zijn we dagelijks bezig met het bedenken van strategische digitale oplossingen, zorgen we voor de implementatie van de juiste toolings en hebben we een team van designers die niet kunnen wachten om jouw digitale ideeën vorm te geven.

We helpen je graag bij jouw digitale strategie, development of growth & perfomance. Lig je wakker van andere digitale vraagstukken?

Stel ons vrijblijvend je vraag. We denken graag met je mee!

Klaar om aan de slag te gaan?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

Get in touch