Een strategie die je verder helpt

In deze blog lees je over het belang en het nut van digitale aanwezigheid. Waarom is dat in deze tijd zo belangrijk? En wat voor resultaten kan het jouw organisatie opleveren?
Digital Experience WWF | 4NG

De juiste aanpak vinden

De meerwaarde van een gestructureerde strategie en het belang van digitale aanwezigheid zijn geen nieuwe onderwerpen. Toch zijn er tal van bedrijven die hun doelen niet behalen door een verkeerde on- en/of offline aanpak. Veel organisaties zijn zich niet bewust dat hun aanpak verouderd is, en missen de aansluiting met andere bedrijven waarbij een digitale strategie aanwezig is die duidelijk terug te zien is in de online presence.

Het belang inzien van een digitale strategie en het opzetten en bepalen van de juiste stappen is voor veel bedrijven een blijvend pijnpunt, juist daarom is het belangrijk om op dat gebied te blijven ontwikkelen en verder te kijken.

Wwf Wnf Case 4Ng

Draagvlak creëren

Veel organisaties willen wel verder digitaliseren, maar krijgen daarin te weinig steun van diegene die er uiteindelijk over beslist. Het is daarom belangrijk om intern draagvlak te creëren, en daar helpen wij je graag bij. Een aantal redenen om aan te tonen waarom een digitale strategie jouw organisatie verder kan helpen:

  • Het opstellen van KPI’s helpt bij het bepalen van prioriteiten en plannen van aanpak.
  • Mede door het opstellen van een digitale strategie wordt het behalen van resultaten realistischer. Met behulp van een duidelijke strategie, weet je welke resultaten haalbaar zijn en kun je deze meten.
  • Door middel van een digitale strategie is het makkelijker om bepaalde taken te automatiseren. Wanneer je een duidelijk beeld hebt van welke (repetitieve) taken gedaan moeten worden, kan je bepalen op welke manier technologie hiervoor kan worden ingezet.
  • Een digitale strategie helpt je verbinden met je doelgroep, en om draagkracht in de markt te creëren. Bij een strategie hoort een tone of voice, een specifieke doelgroep en een bijpassend design waarmee je de doelgroep aanspreekt. Wanneer je hier een duidelijk beeld schept, spreek je de doelgroep beter aan en zul je hier meer verbinding en uiteindelijke draagkracht creeëeren.

Toon bewijs om anderen binnen jouw organisatie te overtuigen van de kracht van digitale strategie. Doe dit bijvoorbeeld door voorbeelden aan te tonen van bedrijven die eerder succesvol waren. Zo behaalde WWF Nederland dankzij 4NG een vernieuwde digitale strategie een stijging van 323% in het aantal donateurs. Ook werd er 12 keer zoveel gedoneerd  en werd er meer dan 4 keer zo veel verkocht via de webshop. Cijfers die ertoe doen dus, en dat door het opzetten van een nieuwe digitale strategie. 4NG helpt je graag bij het ontwerpen en uitzetten hiervan, neem vrijblijvend contact met ons op!

Klaar om aan de slag te gaan?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

Get in touch