Berenschot

Via MijnBerenschot krijgen klanten sneller toegang tot rapportages en zichten, waardoor de time-to-market voor nieuwe klantwebsites werd versneld van 6 weken naar 1 dag.
Berenschot (1)
Wie is Berenschot?

Berenschot is een Nederlands adviesbureau voor organisaties in de publieke sector en het bedrijfsleven. Al ruim 80 jaar bouwen ze met hun adviezen en oplossingen op het gebied van zorg, energie en werk aan de toekomst van Nederland. 4NG mocht een nieuw digitaal platform opzetten dat Berenschot goed presenteert, de mogelijkheid tot e-commerce geeft én faciliteert in het snel opzetten van digitale diensten voor haar klanten.

De aanpak van 4NG

We bouwden het nieuwe digitale platform in Umbraco. Hierin kunnen de afzonderlijke oplossingen van Berenschot functioneel worden gescheiden, maar de bezoeker krijgt wel toegang tot een single sign-on service. Daarnaast hebben we een klantportaal opgezet waarin bezoekers eenvoudig inloggen, het afrekenproces doorlopen en hun bestellingen kunnen beheren. Ook de contentmedewerkers van Berenschot kunnen efficiënter werken; we maakten een omgeving waarin ze SEO-proof content kunnen creëren. De grootste voordelen van het nieuwe platform:

Brnscht
Onze Umbraco aanpak

Om een hoge mate van customizability te bereiken, hebben we naast de Umbraco Grid ook maatwerkcomponenten gebruikt. Omdat de website meer dan 1000 pagina's moest bevatten, hebben we veel gebruik gemaakt van Umbraco's content composities om elke pagina te voorzien van dezelfde eigenschappen met betrekking tot SEO, interlinking- en display content.


Het aan elkaar koppelen van content met behulp van content pickers maakte het op zijn beurt mogelijk om een platform te creëren dat volledig doorzoekbaar en filterbaar is op meerdere niveaus. Verder bevat het platform ook ruim 250 adviseursprofielen, die voor de betreffende adviseur toegankelijk moesten zijn. Aangezien de meeste van deze adviseurs geen toegang mochten hebben tot enig ander deel van de backoffice dan hun profiel, hebben we de rollen en rechten van Umbraco gebruikt om de toegang van de adviseurs te beperken.

We migreerden meer dan 100 cases en Berenschot heeft meer dan 150 nieuwe subpagina's gemaakt voor hun diensten. Om de overgang van de oude website soepel te laten verlopen, werden meer dan 1.400 URL's omgeleid.
Resultaten

Door het koppelen van content met behulp van content pickers, konden we een platform creëren dat volledig is te doorzoeken en filteren op meerdere niveaus. Daarnaast heeft de bezoeker toegang tot een vereenvoudigd product informatie beheersysteem (PIM) en zorgt het klantenportaal voor een efficiëntere klantreis. Dankzij al deze optimalisaties en toevoegingen werd de time-to-market voor nieuwe klantwebsites versneld van 6 weken naar slechts 1 dag! 

Ook de medewerkers van Berenschot kunnen efficiënter te werk gaan. Er is minder onderhoud nodig en content aanmaken gaat makkelijker, waardoor de kosten aanzienlijk lager uitvallen. Nu? Berenschot is klaar om haar digitale transformatie nóg verder te realiseren.

Uitgevoerd door onze experts

Ongeacht hoe hoog jouw digitale lat ligt. Wij helpen je er overheen.

Klaar om aan de slag te gaan?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

We gaan ervoor