Buma-Stemra

Met de Buma Setlijsten app kunnen artiesten hun setlijsten op één centrale plek indienen, zodat ze een eerlijke vergoeding ontvangen voor hun muziek.
Case Buma Stemra 4Ng
Setlijsten indienen moeilijk? Nu niet meer

Buma-Stemra is de organisatie van en voor alle liedjesschrijvers en uitgevers in Nederland. Dankzij hen krijgen ruim 33.000 leden een eerlijke vergoeding voor het gebruik van hun muziek. Soms moeten muzikanten, bijvoorbeeld bij concerten, setlijsten doorgeven om een vergoeding te krijgen. Een arbeidsintensieve klus die vaak wordt geïmproviseerd. De vraag aan 4NG? Ontwikkel een app waarmee leden altijd en overal setlijsten kunnen indienen. 

Divers ledenpaneel voor de optimale app

De app voor de setlijsten moest gebruiksvriendelijk en tijdbesparend zijn. Daarom schakelden we direct bij de ontwikkeling van de prototypes een divers ledenpaneel in. Zo konden we onze aannames over functionaliteit al in een vroeg stadium valideren. Dankzij deze interactieve werkwijze is de app tot in details afgestemd op de gebruiker. De app biedt vele voordelen:

  • Artiesten kunnen snel en efficiënt online hun setlijsten samenstellen. 
  • Setlijsten fysiek indienen is niet meer nodig: inleveren kan altijd en overal vanuit de app.
  • Alle setlijsten zijn op één centrale plek te vinden - lijsten kwijtraken is verleden tijd.
  • Artiesten krijgen direct inzicht in hun eigen vergoedingen.  
  • De transitie naar een moderne, digitale organisatie voor Buma/Stemra is in gang gezet.
Umastemraimg

De organisatie moest wendbaar worden, innoveren en vol inzetten op samenwerkingen. Met de ‘Buma Setlijsten App’ is een eerste stap richting een modernere en flexibeler organisatie in gang is gezet.

Klaar om aan de slag te gaan?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

We gaan ervoor