Careium

Careium is de marktleider op het gebied van op technologie gebaseerde zorg in heel Europa en bedient meer dan 400.000 gebruikers. De meeste hiervan zijn verbonden met een van de vijf respons centra in Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk, waar ze dagelijks meer dan 30.000 inkomende verzoeken afhandelen.
Careium Case Foto

De uitdaging

Vóór Chargebee gebruikte Careium een ​​abonnements beheersysteem dat hun groei in de loop van de tijd belemmerde. Het vergde veel tijd en moeite bij het onderhouden van het platform, liep grote vertragingen op bij het verwerken van gegevens en werd erg moeilijk te gebruiken voor zijn multifunctionele teams.

Bij Careium is het Customer Success-team verantwoordelijk voor het aanmelden van nieuwe abonnees in het systeem om de abonnementen te verwerken. Vaak moest de Customer Success Manager meer dan 15 minuten wachten voordat het nieuwe abonnement zelfs maar op het platform werd verwerkt, wat naast frustratie en inefficiëntie ook de klantervaring belemmerde.

Na een grondige evaluatie besloot Careium om over te schakelen naar Chargebee omdat het intuïtief was en alle uitdagingen aanging die ze eerder hadden.

 

Go-Live-plannen en strakke deadlines om te halen 

Carelum had een strakke deadline om hun Chargebee-instantie live te krijgen, en de complexe dataset voegde een extra laag complexiteit toe aan de datamigratie. Gezien de tijdgebonden aard van het verzoek, raadde de implementatiemanager van Careium van Chargebee aan om samen te werken met een ervaren Chargebee-partner om dit uit te besteden, zodat Careium zijn interne middelen kan besparen en op tijd live kan gaan. Toen benaderden ze 4NG, een Certified Chargebee-partner uit Nederland. 

 

Careium dash

Chargebee-implementatie met 4NG 

Toen ze in contact kwamen met 4NG, was het Careium-team overtuigd van het vertrouwen en de ervaring die ze hadden met Chargebee. "Na onze interactie met 4NG wisten we dat ze de kennis en ervaring hadden om ons te helpen dit project binnen onze geplande tijdlijnen vooruit te helpen", zegt Rema Soni, Financial Controller bij Careium

Fast-forward naar 6 weken, Rema was onder de indruk dat 4NG alles had voltooid wat nodig was om ze volledig aan boord te krijgen met Chargebee. "4NG respecteerde onze deadline en werkte zeer ijverig om ervoor te zorgen dat onze overgang soepel verliep. Door nauw met ons samen te werken en door terugkerende project planningsvergaderingen te houden, hielpen ze ons alles te voltooien wat we nodig hadden om binnen zes weken met Chargebee live te gaan. Op een gegeven moment, toen ze identificeerden welk werk er aan de achterkant moest worden gedaan, haalden ze de technische specialist van 4NG met de juiste vaardigheden binnen en kregen ze het voor elkaar.", zei ze. 

 

De resultaten 

Omdat 4NG bij elke stap van het implementatieproces met Rema en het Careium-team werkte, hoefden ze geen uren te besteden aan het beoordelen van het uitgevoerde werk in de laatste fase, wat hen een vroege ROI opleverde in termen van kosten en bespaarde tijd. Sinds 4NG alles op Chargebee heeft ingesteld, zijn de ervaringen binnen Careium ronduit geweldig: "Ik gebruik Chargebee dagelijks en ik ben er helemaal weg van dat het gemakkelijk te gebruiken is en geen vertragingen veroorzaakt. Bovendien besparen de rapportagemogelijkheden ons veel tijd en moeite, vooral aan het einde van de maand," zei Rema.

Momenteel gebruiken de Customer Success Managers en financiële teams van Careium Chargebee als hun bron van waarheid om meer te weten te komen over hun abonnees. De CSM's kunnen in een handomdraai nieuwe abonnees onboarden, waardoor de algehele efficiëntie van het team wordt verbeterd. Careium raadt Chargebee zeker aan voor elk op abonnementen gebaseerd bedrijf en besteedt het implementatiewerk uit aan een vertrouwde partner zoals 4NG. 

Wanneer complexe datamigratie bij uw implementatie betrokken is en u een strikte deadline heeft, kunt u het beste hulp krijgen van een gecertificeerde partner zoals 4NG. Zij hebben de technische expertise en ervaring om u te helpen op tijd live te gaan, en u krijgt een gemoedsrust dat uw gegevens en workflows precies worden ondergebracht zoals u dat wilt.

Klaar om aan de slag te gaan?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

Get in touch