Grote Clubactie

Dankzij het nieuwe platform dat wij hebben ontwikkeld is het aantal loten dat wordt verkocht aanzienlijk gestegen.
Tech & Development Grote Clubactie | 4NG

Het verhaal

De Grote Clubactie bestaat 50 jaar, waarbij ieder jaar het verenigingsleven langs de deuren komt om lootjes te verkopen. Met de komst van COVID bleek dit echter niet meer altijd mogelijk en werd in 2020 digitale lotenverkoop als aanvullende verkoopmethode toegevoegd. In 2021 is hier tevens gamification aan toegevoegd, waarbij de lotenverkoper direct inzicht kreeg in de verkopen en die van haar team.

In twee jaar tijd is het een enorm succes gebleken, waarbij in 2021 de lotenverkoop voor bijna de helft digitaal is verlopen. Hierbij worden er digitaal gemiddeld meer loten verkocht en kon de Clubactie een recordomzet van meer dan 10 miljoen euro voor het verenigingsleven noteren!

Tech & Development Grote Clubactie | 4NG
Microsoftteams Image 2
De Grote Clubactie in beeld

‘Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet het aantal verkochte lootjes, maar het feit dat zoveel mensen zich inzetten voor hún vereniging. Nergens ter wereld is het verenigingsleven zo georganiseerd als hier in Nederland. Het is een vrijwilligersgebeuren met een sterk sociaal karakter. Ik geloof heilig in de meerwaarde van verenigingen. Maar ze zijn geen vanzelfsprekendheid. De kinderen die nu lootjes verkopen, worden de commissieleden en verenigingsondersteuners van de toekomst. Wij maken hen ervan bewust dat je er sámen de schouders onder moet zetten om te behouden wat is opgebouwd.’

Frank Molkenboer
- Directeur Grote Clubactie

Uitgevoerd door onze experts

Ongeacht hoe hoog jouw digitale lat ligt. Wij helpen je er overheen.

Zullen we op verkenning?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

We gaan ervoor