Nationale Opera & Ballet

Na de lancering van de nieuwe website steeg het aantal online gekochte tickets met 23% en de conversie op mobiele apparaten met 11,5%.
Optreden Van Het Nationale Opera En Ballet

Een moderne website voor een klassiek theater

Nationale Opera & Ballet is het grootste theaterproductiehuis van Nederland. Ruim 600 medewerkers werken er dagelijks op topniveau aan voorstellingen van opera en ballet. De website daarentegen, was toe aan vernieuwing. En daar werd 4NG voor ingeschakeld. We vernieuwden de huisstijl, maakten de website gebruiksvriendelijker en zorgden voor een fijner beheersysteem.

Beter overzicht en een frisse huisstijl

Het project werd onderverdeeld in subprojecten, waarvoor Nationale Opera & Ballet 9 gespecialiseerde partijen selecteerde. Netvlies (part of 4NG) kreeg de opdracht om de website in Drupal te realiseren. We pakten de navigatiestructuur aan, die door de groei van de site onoverzichtelijk was geworden. Ook de huisstijl en de algehele prestatie werden opgefrist en verbeterd. Daarnaast integreerden we de website en webshop (ticketsysteem) met elkaar, en hebben we het CMS beter werkbaar gemaakt voor een makkelijk beheer. Met de vernieuwingen is:

  • de navigatiestructuur up-to-date en overzichtelijker.
  • de website veel gebruiksvriendelijker.
  • de huisstijl aantrekkelijker en past het beter bij Nationale Opera & Ballet.
  • de omgeving waarin je terechtkomt na je aankoop mooier en duidelijker.
  • het beheer van de website veel minder tijdsintensief.
Nationale Opera En Ballet Dansers Op Het Podium
We zijn erg blij met het partnership met Netvlies. Het niveau van projectmanagement en development hebben we als zeer hoog ervaren en het contact is prettig. Verder denkt Netvlies goed mee, is flexibel en oplossingsgericht. Een schot in de roos!

Een fijne website voor medewerkers én gebruikers

Sinds de lancering van de website (inclusief het nieuwe ticketingsysteem) steeg het aantal online gekochte tickets met maar liefst 23%. Ook de conversie op mobiele apparaten is 11,5% hoger dan voorheen. Daarnaast steeg het aantal nieuwe nieuwsbriefinschrijvingen
per maand met 250%.

Ook achter de schermen ziet het er beter uit. De medewerkers van Nationale Opera & Ballet vinden het beheer van de nieuwe website stukken eenvoudiger. Het scheelt ze tientallen uren per maand.

Zullen we op verkenning?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

We gaan ervoor