Pets Place

Na de implementatie van Dynamic Yield steeg de omzet van Pets Place’s webshop met 15% en de conversie met 20%.
Digital Marketing Pet's Place | 4NG

Een van de grootste dierenwinkels

Met ruim 200 locaties is Pets Place één van de grootste dierenwinkels in Nederland. Altijd in de buurt te vinden, met een uitgebreid assortiment en een service waar je U tegen zegt. Hun ambitie? Dezelfde kernwaarden doorvertalen naar hun webshop. Ze wilden hun klanten een relevante en persoonlijke online winkelervaring bieden, en Conclusion Experience mocht die in elkaar zetten. 

De optimale klantervaring

Een grote speler binnen e-commerce is Dynamic Yield. Dit platform verzamelt en beheert gegevens om gepersonaliseerde klantervaringen op te zetten. Bij de implementatie voor Pets Place werd Dynamic Yield gekoppeld aan hun Magento Shop omgeving. Ook werden er koppelingen gemaakt met CRM-, PIM- en ESP-systemen. Hiermee kon Pets Place diverse doelen behalen:

  • Bestaande (klant)gegevens gebruiken om doelgroepsegmenten aan te maken.
  • Elk segment koppelen aan de juiste ervaring. 
  • Potentiële leads op het juiste moment bereiken.
  • Experimenten opzetten voor optimalisatie van de klantreis.
  • De levensduur van klanten maximaliseren.
Digital Marketing Pet's Place | 4NG

Het resultaat? Meer bestellingen en een betere service

Sinds het inzetten van Dynamic Yield kunnen de marketeers van Pets Place simpel en on-the-fly nieuwe user stories implementeren. De omzet van de webshop is daarmee met 15% gegroeid en de conversie is zelfs met ruim 20% gestegen. Zo leverde de nieuwe recommendation bar al 10% extra omzet.

De grootste knaller van dit project? Dat is de bestelgrootte. Klanten van Pets Place kopen nu meer producten en geven dus ook meer uit. Dat heeft de webshop te danken aan hun vernieuwde product recommendations, die ze op basis van doelgroepsegmenten konden personaliseren. Hoe meer service voor de klant, hoe meer omzet voor Pets Place.

Klaar om aan de slag te gaan?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

Get in touch