Total Corbion

4NG maakte in recordtempo een no-nonsense Total Corbion website.
Design & CRO Total Corbion | 4NG
Van 0 naar live in zes weken

Total Corbion is wereldwijd marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten, waarvan bioplastics worden gemaakt. Dankzij deze expertise is Total Corbion ontstaan, een joint venture met energie- en olieconcern Total.


Als voorloper op het gebied van polymelkzuren (PLA), ontwikkelen ze innovatieve ‘biobased’ materialen, die dus biologisch afbreekbaar zijn. De lancering van deze krachtige samenwerking werd buiten het oog van het publiek voorbereid. Total Corbion benaderde 4NG om binnen zes weken een nieuwe corporate website te ontwikkelen. Het resultaat was de strakke, no-nonsense Total Corbion website, die in recordtempo ontwikkeld is.

Implementatie en koppeling

Nadat het design af was, kon het template worden ontwikkeld. In dit web development proces wordt het design vertaald naar HTML en CSS, de voorkant van de website. Tijdens het ontwikkelen waren de lijntjes met Total Corbion kort. Nadat nieuwe functionaliteiten waren gebouwd, werden deze in een meeting besproken. Na feedback werden ze meteen verwerkt.


Parallel aan het ontwikkelen van het template werd de techniek ontwikkeld, die de achterkant van de website vormt. Nieuwspagina’s, events en social sharing toepassingen moesten door Total Corbion zelf toegevoegd kunnen worden in de website. Ook video’s, downloads en contactpagina’s moesten vanuit de achterkant worden aangemaakt en aangepast kunnen worden. Ervaring met het bouwen van nieuwsplatforms voor Elsevier Weekblad en het ANP zorgde voor een snelle en soepele implementatie.


In week 4 waren de templates en de techniek zover ontwikkeld dat het een en ander tot een geheel kon worden gesmeed. De focus op het eindresultaat maakte dit een zeer efficiënt proces. Halverwege week 5 was alle feedback verwerkt en kon er worden getest. Zo kon het dat de website ruim vóór de deadline werd opgeleverd. Van 0 naar live in 6 weken, het lijkt voor veel bedrijven onmogelijk, maar de duidelijke scope, korte lijntjes en een strakke planning zorgden voor een snelle en succesvolle samenwerking.

Design & CRO Total Corbion | 4NG

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen een gemotiveerde klant en een gemotiveerd 4NG-team is het gelukt om in zes weken alles te ontwikkelen en binnen budget te blijven.

Resultaten

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen een gemotiveerde klant en een gemotiveerd 4NG-team lukte het om de corporate website van Total Corbion in zes weken te ontwikkelen tegen een vooraf bepaald budget. Total Corbion kon bij de lancering van hun samenwerking meteen een volledig functionerende website laten zien.

Klaar om aan de slag te gaan?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

Get in touch