WWF Nederland

Met de nieuwe website brengt WWF Nederland een grote beweging op gang: in 3 jaar ontvingen ze al 1285% meer giften en kregen ze 323% meer donateurs.
Wwf Wnf Case2 4Ng
Een platform dat het verschil maakt

Het Wereld Natuur Fonds maakt zich al 60 jaar hard voor bedreigde dieren en hun leefomgeving. Maar om écht het verschil te maken, wil WWF haar websitebezoekers ook inspireren om zelf actie te ondernemen. We ontwikkelden een geïntegreerd platform waarbij activatie centraal staat: van duurzame producten shoppen in de WWF-shop tot het delen van praktische tips.

Alles-in-één voor een naadloze verbinding

Het nieuwe platform is geïmplementeerd met Optimizely en Salesforce. Hiermee zijn de content, marketing automation, personalisatie en e-commerce van WWF eenvoudig te beheren vanuit één CMS. Zo kunnen ze informatie, activatie en fondsenverwerving naadloos met elkaar verbinden. Om consistentie in de beleving te behouden, ontwierpen we een designsysteem waarbij WWF ook flexibel is in het opbouwen van pagina’s. Het platform biedt vele voordelen:

  • Aan de hand van gebruikersdata die Optimizely verzamelt, wordt de bezoeker beter geïnformeerd en geactiveerd over hoe hij zijn eigen middelen kan inzetten.
  • Content wordt gepersonaliseerd op basis van klikgedrag.
  • Content en campagnes worden in één scherm getoond en WWF heeft toegang tot onbeperkte domeinen zodat ze alle markten kunnen bereiken.
  • Formulieren voor het inschrijven voor events of voor het doen van donaties zijn eenvoudig samen te stellen.
  • De flow is gekoppeld aan Salesforce, zodat processen beter en efficiënter kunnen worden ingericht.
Het resultaat? Enorme groei voor WWF

Met de nieuwe website brengt WWF Nederland een grote beweging op gang, waarbij iedereen bijdraagt aan het behoud en de bescherming van de natuur.

Over een periode van 3 jaar, zag WWF een groei van 323% in donateurs. Het aantal giften nam toe met 1285% en de omzet van de webshop groeide met 430%! Daarmee maakte WWF de grote stap van verliesgevend, naar winstgevend.

Relevant voor alle relaties
“Met ons nieuwe platform in combinatie met Salesforce, kunnen we continu leren en optimaliseren. Hiermee kunnen we op alle kanalen relevant zijn voor bestaande en nieuwe relaties.”
Paul Zevenboom
- Head of Digital van WWF
Klaar om aan de slag te gaan?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

We gaan ervoor