WWF Nederland

Ontdek hoe er in 3 jaar tijd een enorme groei in giften en donateurs is gerealiseerd. Dankzij de nieuwe website op één platform wordt informatie, activatie en werving naadloos met elkaar verbonden.
Digital Experience WWF | 4NG
Een platform dat het verschil maakt

Het Wereld Natuur Fonds maakt zich al 60 jaar hard voor bedreigde dieren en hun leefomgeving. Maar om écht het verschil te maken, wil WWF haar websitebezoekers ook inspireren om zelf actie te ondernemen. We ontwikkelden een geïntegreerd platform waarbij activatie centraal staat: van duurzame producten shoppen in de WWF-shop tot het delen van praktische tips.

Alles-in-één voor een naadloze verbinding

Het nieuwe platform is geïmplementeerd met Optimizely en Salesforce. Hiermee zijn de content, marketing automation, personalisatie en e-commerce van WWF eenvoudig te beheren vanuit één CMS. Zo kunnen ze informatie, activatie en fondsenverwerving naadloos met elkaar verbinden. Om consistentie in de beleving te behouden, ontwierpen we een designsysteem waarbij WWF ook flexibel is in het opbouwen van pagina’s. Het platform biedt vele voordelen:

  • Aan de hand van gebruikersdata die Optimizely verzamelt, wordt de bezoeker beter geïnformeerd en geactiveerd over hoe hij zijn eigen middelen kan inzetten.
  • Content wordt gepersonaliseerd op basis van klikgedrag.
  • Content en campagnes worden in één scherm getoond en WWF heeft toegang tot onbeperkte domeinen zodat ze alle markten kunnen bereiken.
  • Formulieren voor het inschrijven voor events of voor het doen van donaties zijn eenvoudig samen te stellen.
  • De flow is gekoppeld aan Salesforce, zodat processen beter en efficiënter kunnen worden ingericht.
Digital Experience WWF | 4NG
Het resultaat? Enorme groei voor WWF

Met de nieuwe website brengt WWF Nederland een grote beweging op gang, waarbij iedereen bijdraagt aan het behoud en de bescherming van de natuur.

Over een periode van 3 jaar, zag WWF een groei van 323% in donateurs. Het aantal giften nam toe met 1285% en de omzet van de webshop groeide met 430%! Daarmee maakte WWF de grote stap van verliesgevend, naar winstgevend.

Digital-first in 4 stappen

WWF Nederland optimaliseerde de online strategie door het belang van digital-first in te zien. In een wereld die continu verandert en verder digitaliseert, blijven bedrijven worstelen met de juiste digitale strategie. Download de whitepaper en ontdek:

  • hoe je aan de slag kan met jouw digital-first strategie
  • voor welke uitdaging WWF stond
  • hoe je je eigen resultaten uit je strategie optimaliseert

 

Wpwwf Foto

“Betrokkenheid, verbinding en what’s in it for me zijn cruciale uitdagingen. Elke kennismaking of reis heeft een andere startpunt. Met een breed aanbod, een juiste opvolging in communicatie en gezamenlijke impact kunnen relaties hun hele leven betrokken blijven bij WWF”

Klaar om aan de slag te gaan?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

Get in touch